måndag 9 november 2015

BCAA, nu även jag

Japp, köpt det för första gången. Vart inne och läst om det, och om det skulle vara fler än jag som undrar varför man ska ta det, så kopierade jag lite :)
Jag köpte mitt på Flex 

VAD ÄR BCAA EGENTLIGEN?

BCAA står för Branched-chained amino acid (grenade aminosyror) och innefattar de tre aminosyrorna leucin, icoleucin och valin. De tre komponenterna är aminosyror som är essentiella och som kroppen inte kan skapa själv. Du måste med andra ord få i dig dom på annat sätt, och med all rätta eftersom de har visat sig ha en mycket positiv effekt på musklernas proteinsyntes. Så om muskeltillväxt är ditt mål är BCAA ett måste.

BCAA OCH STYRKETRÄNING

Att öka prestationsförmågan när det kommer till styrketräning är något många vill uppnå eftersom ökad prestation innebär ökad muskeltillväxt.

BCAA har i flera studier visat sig vara en potent prestationshöjare och fungerar som en utmärkt energikälla för arbetande muskler på grund av dess unika metabolism. BCAA fungerar inte bara som en energikälla utan ökar också fettoxidationen vilket gör att du kan träna hårdare utan att bli trött i och med att de ökade energibehoven blir mätta. Detta gäller både för högintensiv träning och uthållighetsträning.

Ett annat sätt BCAA kan fungera prestationsökande på är dess förmåga att spara på glykogenet under träning. Glykogen finns som lagrade kolhydrater i muskelvävnaden och fungerar som bränsle för musklerna under intensiv träning.

Detta gör att det är viktigt att ha glykogen tillgängligt om du tränar hårt under en längre tid. En positiv inverkan på återhämtningen efter träning har också märkts i samband med använding av BCAA.

2 kommentarer:

  1. Tips från coachen... När vi gick på schemat i våras så tog vi alltid bcaa före passet och eaa efter passet.
    Eaa för att det stoppar muskelnedbrytningen enligt coachen.
    O du... det är dags att ses snart. 💕

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera