tisdag 12 juni 2012

GI Mat

Nu känns det bättre! Ätit hyffsat bra idag, dock blev det pasta i salladen. Vi var så många vid middagen (8 st) så lättare att göra samma till alla.

Har suttit och letat recept då jag är helt idélös just nu, och de recept som verkar godast är helt klart GI recepten. Sen underlättar det väl att jag inte är förtjust i pasta och sånt.

Men det här med grädde och ost.. Nä fy. Gillar INTE grädde och ost i maten. Lite ost kan funka, men inte överdrivet. Men det går ju alltid att göra recepten så det passar en själv som tur är. Något jag tror kan bli en favorit är denna rätt:

Auberginegratäng

auberginegratäng

Ingredienser:


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C. Skär aubergine i tunna skivor. Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg. Lägg över skivorna efter hand i ugnsformen och salta och peppra.
  2. Under tiden du steker aubergineskivorna, skär zucchini och tomater i tunna skivor. Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna. Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat. Salta och peppra.
  3. Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda.
  4. Strö över ost- och persiljeblandningen. Droppa över lite olivolja efter behag.
    Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar